7 tips om actiever je werkdag door te komen

Overdag werken en ’s avonds gaan sporten, het is niet iedereen gegeven. Alhoewel velen het graag zouden willen, wordt werk en sport vaak als een moeilijke combinatie gezien.

En toch kan lichaamsbeweging voordelen bieden voor zowel je mentale als fysieke welzijn. Zo zorgt een sportieve ontspanning er bijvoorbeeld voor dat je beter kan omgaan met stress en druk die een carrière met zich meebrengt. Rekruteringsdeskundige Hays voorziet daarom  tips die je helpen om gemakkelijk werk en sport te kunnen combineren.

1) Sport op weg naar het werk

Woon je dicht bij je werk? Trek dan je loopschoenen aan in plaats van de auto te nemen voor dat kleine stukje. Is te voet toch een beetje te veel van het goede? Neem dan je fiets of parkeer wat verder zodat je toch een klein beetje moet wandelen alvorens je aan je werkdag begint.

2) Plan het sporten in

Geplande meetings en telefoons krijgen altijd voorrang omdat dat ingepland staat en je dat daarom graag afwerkt. Pas deze methode ook toe op het sporten, je zal versteld staan hoe vaak je het sporten voor elkaar krijgt!

3) Hoe vroeger je opstaat, hoe vroeger je kan sporten

Alhoewel het niet voor iedereen is weggelegd, vinden sommigen het een leuk idee om voor de drukke werkdag even een uurtje te gaan sporten. Dit zorgt voor een moment van rust en zo kan je ook fris aan je dag beginnen. Onmiddellijk twee vliegen in één klap!

4) Stop met stilzitten

Wees creatief op je werk en zorg dat je niet uren per dag op je bureaustoel moet zitten. Werk eens aan een stabureau, maak gebruik van een gymnastiekbal of maak een wandeling. Als je er actief mee bezig bent dat je niet een hele dag moet stilzitten, ga je vanzelf meer bewegen.

5) Sporten hoeft niet steeds in een fitnesscentrum

Soms is het niet de work-out op zich die het meeste tijd in beslag neemt, maar eerder de rit naar de fitness, het omkleden en de douche die zo tijdrovend zijn. Plan daarom een training thuis in, kies de loopband of leef je uit op de roeimachine.

6) Sportevenement samen met je collega’s

Wanneer je samen een doel hebt met je collega’s, geeft dit vaak een boost en kan je er samen naar toeleven. Je kan ook samen trainen met je collega’s en zo heb je de motivatie om goed te presteren op het sportevenement.

7) Wandel

Eén van de beste vormen van lichaamsbeweging is wandelen. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk wandelt op een dag. Dit kan je variëren door onderstaande manieren:

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • In plaats van je collega te mailen of te bellen, kan je ook binnenspringen op zijn/haar kantoor
  • Wandel tijdens een conferencecall
  • Probeer eens staand te vergaderen
  • Maak een wandeling tijdens je pauze
  • Maak om het uur een kleine wandeling. Hiervoor kan je zelfs een herinnering instellen op je computer of Fitbit
  • Probeer ook eens je gemaakte stappen in het oog te houden, het kan een enorme motivatie zijn

Dit is gebaseerd op het artikel ‘7 tips om actiever door je werkdag te komen’, dat verscheen op 06 april 2018 op www.bloovi.be

 

Deel dit artikel

#wechallengehr