Blog

Wat is een geëngageerde medewerker?

Lees meer Contacteer ons

Blog HCMvision.

Wat is een geëngageerde medewerker?

Elk bedrijf wil een team van geëngageerde mensen, maar wat betekent dat? Het betekent zeker méér dan alleen het hebben van medewerkers die een goede score geven aan de prestaties van het management of zeggen dat de verloning en de voordelen goed zijn. Zelfs uitspraken zoals "het is een goede plek om te werken" of "ik geniet van mijn werk" is niet voldoende om écht betrokken te zijn. Het is essentieel, maar slechts een begin.
Lees meer

Als partner in HR zijn we er ook voor jou in moeilijke tijden

Het behoeft geen verdere uiteenzetting, de economische gevolgen van deze Coronacrisis treft elk van ons. Bedrijven kijken uit naar een volledige heropstart van hun activiteiten, maar ook dit zal ongetwijfeld met veel uitdagingen gepaard gaan. In elk scenario dat impact heeft op jouw Human Capital, biedt HCMvision graag ondersteuning. Daarom kort, een greep uit ons dienstenaanbod:
Lees meer

Cultuur bouwen binnen je bedrijf? Een stappenplan.

Terugkomend op een eerder topic in onze blog, de focus bij bedrijven komt steeds meer te liggen op het behoud van goede medewerkers. Een belangrijke stap hierbinnen, een cultuur creëren waar mensen héél graag willen werken. Om het te zeggen met een quote van Tony Hsieh, die dit heel goed begrepen heeft als CEO van Zappos:
Lees meer

Strategisch rekruteren? De voordelen…

In het algemeen zijn er twee uitgangspunten te onderscheiden in de manier waarop bedrijven hun rekruteringsproces inrichten. Enerzijds kan dit gebeuren op basis van een ad hoc behoefte, er is een lege stoel die zo snel als mogelijk ingevuld moet worden. De reactieve benadering. Anderzijds zijn er bedrijven die vertrekken vanuit een strategische workforce planning, hierbij zijn de rekruteringsnoden vooraf in kaart gebracht en in lijn met de vooropgestelde doelstellingen. De proactieve benadering.
Lees meer

#wechallengehr