Blog

Communication – Tips om slim kritische feedback te geven en te ontvangen

Lees meer Contacteer ons

Blog HCMvision.

Communication – Tips om slim kritische feedback te geven en te ontvangen

Het is niet gemakkelijk om feedback te geven aan anderen. Het is zeker zo moeilijk om gepast te reageren op (kritische) feedback. Vele mensen ervaren feedback als een aanval op hun persoon, en koppelen dit aan een emotionele reactie. Vaak interpreteert men deze negatieve feedback als โ€œje mag me niet meer, mijn werk is niet goed genoeg, ik heb gefaaldโ€. Hieronder staan tips om slim om te gaan met het geven en ontvangen van feedback.
Lees meer

Wellbeing – 6 manieren om aan je medewerkers te tonen dat je ze waardeert

Waardering motiveert medewerkers en leidt tot meer betrokkenheid. Maar belangrijker nog, we worden er ook gewoonweg gelukkiger van! Indien u de laatste tijd niet de gelegenheid gevonden hebt om uw medewerkers een blijk van waardering te geven, neem dan zeker onderstaande suggesties door om ze dan ook meteen toe te passen op de werkvloer!
Lees meer

Verloning – 5 personeelsvoordelen die het verschil maken

Uit de Randstad Employer Brand Research blijkt duidelijk dat de omvang van het loonpakket belangrijk is, maar lang niet het enige criterium om voor een werkgever te kiezen. De voordelen die een bepaalde werkgever aanbiedt aan zijn werknemers, blijkt een grote factor te zijn bij de keuze voor een werkgever. En die kunnen de doorslag geven als ze twee aanbiedingen overwegen waarbij het loonpakket vergelijkbaar is. Dus waar kan je als werkgever nog op inzetten om het verschil te maken?
Lees meer

Wellbeing – Deze 5 factoren bepalen je werkgeluk

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Daar brengen we ten slotte ook een groot deel van onze tijd door. Maar wat bepaalt jouw werkgeluk nu precies? Op basis van de Self-Determination Theory zijn er vijf pijlers gebaseerd die een grote invloed hebben op het werkgeluk.
Lees meer

Wellbeing – Terug aan het werk na een deugddoende vakantie

Helaas, de zomerperiode komt aan zijn einde! Terug aan de slag na een deugddoende vakantieperiode kan vervelend zijn. Na een hele tijd zalig nietsdoen en genieten, moet je de draad terug oppikken. Schud de vakantieblues van je af door gebruik te maken van onderstaande tips!
Lees meer

Onboarding – 5 tips voor een succesvolle inwerkperiode

Proficiat met je nieuwe aanwerving! In de huidige arbeidsmarkt kan dit al best een hele opgave zijn, maar nu staat er je al een nieuwe uitdaging te wachten. Je wil deze nieuwe aanwinst zo snel mogelijk transformeren tot een gemotiveerde en betrokken werknemer die zich goed in zijn of haar vel voelt op het werk. Hoe pak je dit best aan? Onderstaande tips kunnen alvast helpen!
Lees meer

#wechallengehr