We challenge HR

Human capital management haalt het beste uit werkgever én kandidaat. Het optimaal inpassen van talent vergt talent, een onderscheidende en telkens ook specifieke aanpak. Een visie dus.

Ontdek meer Contacteer ons

We challenge HR.

Bedrijven moeten snel en flexibel inspelen op veranderingen. Medewerkers willen impact hebben, een bijdrage leveren en groeien door telkens naar nieuwe uitdagingen te springen. Daarom dringt zich, zeker voor hogere job profielen, een nieuwe aanpak op: het talent en de verwachtingen zien, mensen kansen geven en ze soepel inpassen in een organisatie. HCMvision heeft die visionaire aanpak en bereikt zo méér: een betere match, een echte win-win, een solide basis voor succes.

Ontdek meer

Reeds gechallenged

BLOG HCMvision.

Communication – Tips om slim kritische feedback te geven en te ontvangen

Het is niet gemakkelijk om feedback te geven aan anderen. Het is zeker zo moeilijk om gepast te reageren op (kritische) feedback. Vele mensen ervaren feedback als een aanval op hun persoon, en koppelen dit aan een emotionele reactie. Vaak interpreteert men deze negatieve feedback als “je mag me niet meer, mijn werk is niet goed genoeg, ik heb gefaald”. Hieronder staan tips om slim om te gaan met het geven en ontvangen van feedback.
Lees meer

Wellbeing – 6 manieren om aan je medewerkers te tonen dat je ze waardeert

Waardering motiveert medewerkers en leidt tot meer betrokkenheid. Maar belangrijker nog, we worden er ook gewoonweg gelukkiger van! Indien u de laatste tijd niet de gelegenheid gevonden hebt om uw medewerkers een blijk van waardering te geven, neem dan zeker onderstaande suggesties door om ze dan ook meteen toe te passen op de werkvloer!
Lees meer

#wechallengehr