We challenge HR

Human capital management haalt het beste uit werkgever én kandidaat. Het optimaal inpassen van talent vergt talent, een onderscheidende en telkens ook specifieke aanpak. Een visie dus.

Ontdek meer Contacteer ons

We challenge HR.

Bedrijven moeten snel en flexibel inspelen op veranderingen. Medewerkers willen impact hebben, een bijdrage leveren en groeien door telkens naar nieuwe uitdagingen te springen. Daarom dringt zich, zeker voor hogere job profielen, een nieuwe aanpak op: het talent en de verwachtingen zien, mensen kansen geven en ze soepel inpassen in een organisatie. HCMvision heeft die visionaire aanpak en bereikt zo méér: een betere match, een echte win-win, een solide basis voor succes.

Ontdek meer

Reeds gechallenged

BLOG HCMvision.

Employer Branding – 5 personeelsvoordelen die het verschil maken

Uit de Randstad Employer Brand Research blijkt duidelijk dat de omvang van het loonpakket belangrijk is, maar lang niet het enige criterium om voor een werkgever te kiezen. De voordelen die een bepaalde werkgever aanbiedt aan zijn werknemers, blijkt een grote factor te zijn bij de keuze voor een werkgever. En die kunnen de doorslag geven als ze twee aanbiedingen overwegen waarbij het loonpakket vergelijkbaar is. Dus waar kan je als werkgever nog op inzetten om het verschil te maken?
Lees meer

Employer Branding – Deze 5 factoren bepalen je werkgeluk

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Daar brengen we ten slotte ook een groot deel van onze tijd door. Maar wat bepaalt jouw werkgeluk nu precies? Op basis van de Self-Determination Theory zijn er vijf pijlers gebaseerd die een grote invloed hebben op het werkgeluk.
Lees meer

#wechallengehr