Outsourcing – 5 voordelen van het uitbesteden van je HR-taken

De HR-afdeling is, hoe je het nu draait of keert, onmisbaar in elke onderneming en elke sector. Elke maand opnieuw garandeert zij niet alleen de werving en selectie, maar ook de correcte en nauwkeurige loonberekening, de personeelsadministratie en zoveel meer. Maar op drukke momenten doorheen het jaar kan het zijn dat je HR medewerkers door de bomen het bos niet meer zien. Hoe garandeer je dan de goede werking van je HR afdeling? Outsourcing kan hierbij helpen. Hieronder lees je vijf voordelen die HR-outsourcing met zich meebrengen.

Expert onder eigen dak

Een extra paar handen verlicht niet alleen het vele werk, met een HR-consultant haal je de juiste kennis ook letterlijk in huis. Je consultant voert niet alleen HR-taken uit, maar denkt ook proactief mee.

Kostenbesparing

Bespaar jezelf de verborgen kosten voor de aanwerving van een extra vaste medewerker, zoals loonkosten, softwaresystemen, opleidingen, enzovoort. Dankzij een vast outsourcingbudget houd je de factuur onder controle.

Extern of bij je op kantoor

Een wildvreemde consulent in jouw HR-afdeling schrikt je af? Geen nood, want je kiest namelijk zelf welke vorm van outsourcing echt bij jou en je bedrijf past. Je kan er zelf voor opteren om je HR-consulent op externe locatie of bij jou op kantoor te werk te stellen.

Tijd voor strategische groei

Wordt al jouw nuttige tijd opgeslorpt door tijdrovende, repetitieve taken? Door dit uit te besteden, maak je tijd vrij voor grote HR-projecten of strategische kerntaken.

Continuïteit

Uitval door ziekte, zwangerschap, een stijgende workload of een drukkere periode door vakantie kan de continuïteit van de HR-taken doorbreken. Met behulp van een externe HR-consultant kan je een blijvende continuïteit van je personeelsadministratie garanderen.

Bron: SDWorx

Deel dit artikel

#wechallengehr