Visie 2020 – Een verschuiving binnen de HR prioriteiten

Voor het eerst sinds lange tijd zien we een belangrijke wijziging binnen de topprioriteiten van HR-professionals. Ondanks dat 1 op de 4 ondernemers zijn doelstellingen niet kan waarmaken door een tekort aan juiste medewerkers, wordt het behoud van goede medewerkers de grootste hindernis om te nemen. Na de jarenlange ‘war for talent’ waarbij organisaties alles […]

Voor het eerst sinds lange tijd zien we een belangrijke wijziging binnen de topprioriteiten van HR-professionals. Ondanks dat 1 op de 4 ondernemers zijn doelstellingen niet kan waarmaken door een tekort aan juiste medewerkers, wordt het behoud van goede medewerkers de grootste hindernis om te nemen. Na de jarenlange ‘war for talent’ waarbij organisaties alles uit de kast haalden om nieuw talent aan te trekken, lijkt de focus in 2020 dus meer te liggen op het optimaliseren van de inzet van de bestaande talenten.

Wat wel duidelijk is, is dat de focus op behoud niet betekent dat het aantrekken van nieuw talent geen probleem meer zal zijn. Sterker nog, ondernemers schatten in om in 2020 nog net iets meer moeite te hebben om nieuw talent aan te trekken dan in 2019.

HCMvision is klaar voor 2020, omdat wij als HR Challengers de uitdaging bij onze klanten aangaan om zowel de juiste talenten aan te trekken als om deze talenten optimaal in te zetten en te behouden.

Niels Prys

Deel dit artikel

#wechallengehr